3

Selamat Tinggal Blog

Posted by Eliz on 1:39 AM
Setelah menceburi dlm aktiviti blog ini, aku memutuskan bahawa aku akan menutup blog aku yg tak seberapa byk post nie. To all of you thanks for reading... to all of those who still in pursuit keep up the good work.. Punca aku menutup blog ini adalah its not meant to be.. and it has my own sentimental values yg tak mungkin aku dapat terangkan melalui kata2, mahupun dari expresi ku.. i just wish it doesnt have to end this way.

Good bye to all the good people i've known. Good bye blog.. you have been such a fun to me.. i will be missing our moment together.

|
0

Double Park Bee yachhhh

Posted by Eliz on 1:31 AM
Area opis aku nieh mmg famous ngan incident double park..even ader polis pun org buat tak tau jer.. aku pun tak paham.. Kisahnya bila aku menjadi victim org yg double park. Aku rushing nak balik.. so aku honk la... penat aku honk smpi nak pekak telinga aku pun.. owner kereta tuh tak dtg...

Bila aku check ader name card ciput jer letak kat dashboard dier suruh call kalo blocking.. so aku dengan bengangnyer start mendial. Note bila aku marah.. aku tak jerit.. tak pangil bodoh.. tapi aku mmg sarcastic yg mkn dalam punyer.. hahahahah (gelak evil)... Untuk memudahkan pembaca.. aku buat dialog la....

Me: Ello,can you please remove your coz, coz i've been honking for 15 minutes and no one came and i dont want to waste my credit calling ppl like you.

Beeyachh : Ok ok

Bila beeyach dtg.. dia bagi pandangan daring lak kat aku.. aku pun pandang dier ngan muka kerek la... pastuh drive off... then tgh2 drive balik umah si Beeyach nieh antar pulak sms kat aku. Aku tak kira aku nak gak tulis sms dier sebijik kat sini.

Sms Beeyachh : Sorry for blocking ur car! but next time, please check if there's any hp number left on the dashboard! u can just call me earlier! as though like u never double park before. by the way, there are other cars blocking u also, y dont u just shout at them too? tq so much!

Mmg celaka punya bitch... siap bagi exclamation mark kat aku lagi! Bengang tak hengat...mcm2 yg aku nak sms.. tapi tangan aku hanya reply cam nieh

My sms: Ur most welcome. Nxt time think also if there's ppl who wont have cdt to call. So u expect them to honk for hours when u dnt have the courtesy check when there's honking. Dont be selfish :) (hahaha aku siap bubuh tanda smiley lagi)

Banggang la biatch nieh! Keta org lain tak block aku no 1. And even if other car block aku pun ko tau ke kalo aku call diaorg? and no 3.. aku pernah double park tapi takde irresponsible cam ko!! Pastuh bitch tuh reply thank you..with smiley face


Marah betul aku... pastu mlm tadi hanya mampu meluahkan ngan OOMM jer...ahahahahaahah

|
2

How to train your Dragon

Posted by Eliz on 9:19 PM
Giler bangat citer nieh best.. buat aku cam nak tinggalkan hamster aku and nak bela dragonnn... arrrrrrrrrr... Hahahah aku tak kan cerita sipnosis nyer kat sini but it was really an awesome movie... i think aku nak apply teknik cerita itu to : HOW TO TRAIN YOUR HAMMIES ahahahah


Hammies aku nieh pulak menganas tak pasal2... last few days Vader bit me on my fingers till it bleed.. bengang aku kat dia so aku hukum tak bleh mkn half day... tak leh full day kang mati anak aku.. then somehow it understand me.. tapi kan aku rasa bersalah pulak coz i was really at rage when he bit me.. skrg dier nak dekat cam takot2... im sorry guys but you bit me 1st.

So aku dengan cuaknyer tanya hammie expert Mizz N... aku cerita kat dier.. kalo aku kena gigit hammies.. aku kena rabis ker tak? Mizz N recond me tht hammie is harmless and i wont get rabbis.. rabbis tuh dtg dari anjing.. Tapi mlm tadi aku tgk kat tv..rakoon bawak rabis gak!! How????

Then baru2 nieh pulak Din Beramboi koma sbb terkena virus kencing tikus.. my hammies is part of tikus family.. and they bit me till i have open wound... cam ner nieh? Should i go to hospital? Should i get injection for my hammies?

Mizz N, boleh tak kalo aku nak kasi hammies tuh mandi detol with air suam? Kasi disinfect diaorg... Tolongggggg tak nak kena rabbis.. i think this the reason i should get a dragon instead.. maybe a Night Fury.. coz he's awesome!!!

|
1

Immigrant

Posted by Eliz on 1:06 AM
AKu kadang2 tak paham bila aku tgk citer org putih.. immigrant dier especially those who from mexico dtg ke Usa tak reti cakap bahasa inggriss...Org mexico nieh jenis yg mmg proud kat bahas ibunda dier ker?

Sebab i notice kat Mesia pulak..immigrant sini boleh ckp bahasa melayu..siap boleh tekel pompuan local kasi kikis lagi.. even Negro kat sini pun buleh ckp bahasa malaysia... hahahah adakah bila dah sampai kat mesia kena ckp melayu sbb kitaorg malas nak ckp omputeh.. nak tergeliat lidah cakap.. bosan ari2 nak ckp london..

Itu jer kemusykilan aku.. ahhaahahahah

|
3

Terdetik hatiku

Posted by Eliz on 8:08 PM
Terasa sgt gundah gulanda hari nieh.. tak tau naper..
terasa sunyi..
terasa world is against me..
terasa seolah2 tiada tujuan
terasa penat untuk melawan
terasa penat untuk mengawal
terasa penat untuk mencari
terasa penat untuk menunggu
terasa penat untuk segala....

apakah yang akan terjadi?

|
3

Yesterday I became a Mom!

Posted by Eliz on 11:15 PM
Yes.. yesterday i was officially become a mom for 2 cute hamsters.. Vader & Chui.. those cute little things.. Thank you Mz N for trusting me and willing to let me adopt them.. i'll pledge that i'll try my best to keep their needs 1st before mine.. hahahaah... I introduce myself to them but V & C was too tired from long journey from thier hometown Jaybee.. I admit im new to this thing.. and i rely only to thier biological mom (Mz N) to instruct me on what to do... and yesterday i forgot to feed them!! Luckily Mz N came save the day... aiyayayaya poor kids,, mommy didnt mean to be forgetful..

And so today i print out handbook on how to care for hamster... I'll try to be best mother of all hamster's mother u all ever had..

Thanks again Mz N

|
1

I've become Woman (kot)

Posted by Eliz on 10:52 PM
Yes! I have become a woman.. started to worry about future, started to think about tone down.. hahahaha cam poyo jer.. But actually.. i think somehow i become woman (on my own perspective) sbb after all this years my mom's effort to get rid of my navel piercing akhirnya berjaya.

And i did it voluntarily. It has been with me i think 3 years kot.. tak ingat sgt.. but i remember the actual reason why i did it. While my friends did it way back in college time.. i hold back thinking tak yah la.. but somehow doing my adult working life i did.. (actually serious tak sakit) i did it coz of anger.. as a sign or a mark for me to remember something.. i know it sounded like aku cam .. cilakak kantoi ngan bos pulak masa type blog aku nieh! Ampun bosss

Ok i did it coz of frustration a sign or rebelious..i did it to my make x bf annoyed.. i know its lame reason.. but it somehow i express things.. and when he found out i did he was furious coz when we break up i did it... hihihi so i was hoping tht he sees tht i can live without him..

And so it goes on till one day, i decided to take it off.. and somehow i feel so much in peace.. i guess i manage to let it go.. :) but in case ur asking... yes navel scar is still there.. even Nicole Richie still have her scar..

|

Copyright © 2009 Free Spirited All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.